MINŐSÉGI VÉRELEMZÉS

 

 MINŐSÉGI

VÉRELEMZÉS

+

FERTŐZÉSI

GÓCKUTATÁS

BUDAPEST

Komplex Sejtszintű

Állapotfelmérés

amely tartalmaz egy Minőségi vérelemzést

az egész szervezetre kiterjedő fertőzési góckutatást

terápiás terv készítést.

.

20/9464249

.

 

.

 KECSKEMÉT

 

MINŐSÉGI VÉRELEMZÉS

+

FERTŐZÉSI GÓCKUTATÁS 

 

  20/9464249

  

 

 

FÓT

 

MINŐSÉGI VÉRELEMZÉS

+

FERTŐZÉSI GÓCKUTATÁS

 

20/9464249

 

Szavazás

Az elmúlt félévben volt Ön szűrővizsgálaton?
igen
nem

MINŐSÉGI VÉRELEMZÉS

 

 

PREVENTÍV SZŰRŐVIZSGÁLAT

 


 

SZEGED

 

MINŐSÉGI VÉRELEMZÉS

+

FERTŐZÉSI GÓCKUTATÁS 


20/3694543

  
ALLERGIÁSOK!


Energiainformációs


Allergia-Vizsgálat

folyamatos jelentkezés

Kecskemét

infó:
20/9464-249
A férfias megoldás!

Mi is az a prosztata, más néven dülmirigy, és hol található ?

 

 

 

A prosztata felnõtt férfiban kb. 20 g. tömegû, szelídgesztenye nagyságú szerv, melynek hátsó felszíne, a végbél felõl tapintható. A prosztata körülöleli a húgycsövet, azt a vezetéket, amelyen keresztül a vizelet a húgyhólyagból a hímvesszõn keresztül kiürül. A könnyebb megértés végett úgy is mondhatnánk, hogy a közvetlenül a hólyag alatt elhelyezkedõ prosztatát keresztülfúrja a húgycsõ. Így a húgycsõnek van egy prosztatán belüli, körülbelül 2-3 cm-es szakasza, ezt követõen még körülbelül 13-15 cm hosszan folytatódik.Szövettanilag simaizom sejtekbõl és mirigyhámból épül fel, melyet fibrozus tok vesz körül.

 

A férfi megtermékenyítõ sejtjeit, a spermiumokat a here termeli. A herébõl a spermiumok a mellékherébe kerülnek, majd innen egy hosszú csövön, az ondóvezetéken keresztül jutnak a húgycsõ prosztatán keresztülfutó szakaszába, ezt a nyílást ondódombnak hívják. A prosztata alatt két kis mirigy található, ezek az ondóhólyagok, amelyek kivezeto nyílásai belefutnak az ondóvezetékbe. A prosztatából is számos vékony csõ nyílik az ondóvezetékbe, mielott az a húgycsobe ömlene. A prosztata és az ondóhólyag váladéka összekeveredik, és a spermiumokkal együtt a húgycsõbe kerül, ez az ondó. A fent említett mirigyek váladéka az ondósejtek mozgását segítik, a prosztata izomszövete pedig elosegíti ezek kilövellését a húgycsõbe, illetve a külvilágba. A kilövellés során a hólyagnyak bezárul, hogy az ejakulátum ne juthasson vissza a hólyagba. A prosztata váladéka jelentõs koncentrációban tartalmaz cinket, citromsavat, fehérjéket és enzimeket.

 

 A prosztata a húgycsõ körül helyezkedik el. A húgycsõ az a vezeték, amelyen keresztül a vizelet távozik a hólyagból. A legtöbb férfi a kor elõrehaladtával azt tapasztalja, hogy vizelete lassabban áramlik, illetve nehezebben indul meg.

Elõfordul, hogy a vizeletáramlás teljesen gátolt, ilyenkor egy csövet (katéter) kell a hólyagba vezetni a vizeletürülés biztosítása érdekében. Ezt a problémát többnyire a prosztata fokozatos megnagyobbodása okozza, amit "jóindulatú prosztata túltengésnek" neveznek. Néhány esetben ezt a prosztata szöveteinek rosszindulatú növekedése - közismert nevén prosztatarák - kísérheti.

 

 

 

Jóindulatú prosztata nagyobbodás (BPH)

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás az életszínvonal és az átlagéletkor emelkedésével a korosodó férfiak mind szélesebb körét érintõ, az életminõséget jelentõs mértékben befolyásoló betegség. 

Szakértõk szerint világszerte az ötven éven felüli férfiaknak több mint a fele szenved prosztatabántalmakban. Nyolcvan éves kor felett a jóindulatú prosztata megnagyobbodás elõfordulási aránya már 90 százalékos.
A BPH akkor alakul ki, mikor a prosztatán belül a sejtek száma elkezd növekedni, és ezáltal növekszik a mirigy mérete is. Ez a megnagyobbodás lassan és fokozatosan alakul ki. A legtöbb férfi észre sem veszi a BPH tüneteit, csak akkor, amikor vizelet ürítése megváltozik. Ennek az egyik oka, hogy amikor a prosztata megnagyobbodik, nyomást gyakorol a húgycsõ falára. Ez összenyomja a húgycsõvel, ezáltal az beszûkül és lassul a vizelet ürítése.

 A prosztata sima izmokat is tartalmaz, amelyek akaratunktól függetlenül összehúzónak és nyomást gyakorolnak a húgycsõre, ez is befolyásolja a normális vizelet ürítést. A BPH kialakulása a húgyhólyag falának izomzatában is okozhat változásokat.
A panaszok nem egyértelmûen függenek össze a megnagyobbodott prosztata méretével. Ez azt jelenti, hogy, a normálisnál 3-4-5-ször nagyobb prosztata esetén is lehet panaszmentes valaki, míg egy alig megnagyobbodott, ritka esetben meg sem nagyobbodott prosztata is okozhat súlyos vizelési nehézségeket.Mi az a PSA?

Egyre többen ismerik a betegek közül azt a laborvizsgálatot, amelynek rövidítése: PSA. A PSA a prosztata specifikus antigén elnevezést takarja. Ez egy szinte kizárólag a prosztatából származó anyag, amely igen kicsiny koncentrációban található a vérben, de a mai modern eszközökkel, ezt a néhány mikrogrammnyi mennyiséget is ki tudjuk mutatni. Abban az esetben, ha daganat alakul ki, akkor ennek az anyagnak a koncentrációja megemelkedik a vérben.
Sajnos vannak kivételek is, mert ez a fehérje inkább prosztata, mint prosztatarák specifikus. Ez alatt azt értjük, hogy a vérbeli koncentrációja kicsiny prosztatadaganatnál is lehet normális, ugyanakkor nagyméretu, jóindulatú (úgynevezett "hyperplasiás") betegségben is lehet a normálértéknél magasabb.
Ennek ellenére e vizsgálat eredménye mindenképpen felvetheti a daganat gyanúját. A PSA vizsgálata nemcsak a diagnosztikában fontos, hanem a betegek követésében, a kezelés hatásosságának vagy hatástalanságának felmérésében is sok fontos információt ad. Ma a prosztatarákos betegek monitorozásában, nyomonkövetésében, aktuális állapotának meghatározásában a legjobb és legbiztosabb módszer a rendszeres PSA-meghatározás.


Mi okozza a prosztatagyulladást?

Ma sem teljesen ismert, hogyan alakul ki a prostatitis. Minden esetben több tényezonek tulajdonítanak szerepet, ezek a fertozés, bizonyos hormonális faktorok és a mindennapi stressz. Nem véletlenül került az infekció (fertozés) az elso helyre, bizonyára leggyakrabban ez okozza a betegséget; a kórokozók leggyakrabban a húgycsövön keresztül jutnak fel a prosztatába. Minden egyéb olyan elváltozás is elosegíti a gyulladás kialakulását, amely megnehezíti a vizeletürítést. Ilyenek a záróizom fokozott izomtónusa, a húgycso szukülete és - az ennek következtében vizeléskor fellépo - nagyobb nyomás a húgycsoben

A férfias megoldás!

/ hogy ez a fotó ne legyen sokkoló.../ 

Nézzük meg mik azok a különleges gyógynövények és ásványi anyagok, amelyek felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújtanak a prosztata egészségének megőrzésében.

 

A fűrészpálma Európa-szerte elfogadott szer a jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BHP) kezelésére. Egyes vizsgálatok szerint a fűrészpálma bogyójában lévő hatóanyagok meggátolják a tesztoszteron átalakulását az erőteljesebb hatású dihidrotesztoszteronná (DT), ezáltal gátolják a prosztatasejtek növekedését, illetve burjánzását.


Az Afrikai törpepálmát (pygeum africanum) a 18.század óta használják prosztata bántalmak ellen, jótékony hatása miatt sok modern, a prosztata egészségét célzó táplálék-kiegészítőben megtalálható. A pygeum segít a hormonális arány helyreállításában, és a prosztata növekedésének lelassításában, valamint vizelethajtó hatást fejt ki, ezért megkönnyíti a vizelet átáramlását a húgycsövön.

A lenmag 27 különféle anyagot tartalmaz. Többek között szitoszterolt (növényi eredetű ösztrogén hatású anyagot) és lignánokat. A felmérések azt mutatják, hogy azon népek körében, akik lignánokban gazdag étrenden élnek, kevesebb emlő-, vastagbél- és prosztatarák fordul elő.

A nagy csalán (Urtica Dioica) leveleinek és gyökerének hatása: vizelethajtó, összehúzó, erősítő és vérzéscsillapító. Kedvező hatással lehet a heveny húgyúti panaszokra, vese- és hólyagköveknél, vesegyulladásnál és húgyhólyaggyulladásnál, valamint a változókori hormoneltolódásoknál lehet a segítségünkre.

A likopin a karotinoidok családjába tartozó, erős antioxidáns hatással bíró anyag. Egyes gyümölcsök és főzelékfélék vöröses festékanyaga. Főként a paradicsomban, pirospaprikában, görögdinnyében és a bíborvörös grapefruitban fordul elő igen nagy mennyiségben. A Bioperin (Hosszú Bors) kivonat a növényi hatóanyagok és nyomelemek felszívódását teszi hatékonyabbá a szervezetünkben.


 

A szelén a férfiak nélkülözhetetlen nyomeleme. A szervezet által felvett szelénnek csaknem a fele a herékben és a prosztata mellett elhelyezkedő ondóhólyagokban halmozódik fel. Azt tartják, hogy a szelén fokozza a férfiak nemi vágyát, és csökkenti a hormonháztartás zavaraiból eredő kellemetlen tüneteket.

 

A cink fontos szerepet játszik a férfiak szaporító rendszerében. A prosztata szövetének igen magas a cinktartalma. A cink serkenti a férfi nemi hormon, a tesztoszteron szintézisét, amely elősegíti mind a merevedést, mind a magömlést . A cinkhiány közrejátszhat a nemzőképtelenség, illetve az esetleges terméketlenség kialakulásában. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a cink hatékony segítséget nyújt a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kialakulásának megelőzésében.MOSOLYOGJUNK ÍGY!!!!