MINŐSÉGI VÉRELEMZÉS

 

FERTŐZÉSI

GÓCKUTATÁS

BUDAPEST

Komplex Sejtszintű

Állapotfelmérés

amely tartalmaz egy 

az egész szervezetre kiterjedő fertőzési góckutatást

terápiás terv készítést.

.

20/9464249

 

.

 KECSKEMÉT

 

Komplex Sejtszintű

Állapotfelmérés

amely tartalmaz egy 

az egész szervezetre kiterjedő fertőzési góckutatást

terápiás terv készítést.

20/9464249

  

 

 

FÓT

 

Komplex Sejtszintű

Állapotfelmérés

amely tartalmaz egy 

az egész szervezetre kiterjedő fertőzési góckutatást

terápiás terv készítést.

 

20/9464249

 

Szavazás

Az elmúlt félévben volt Ön szűrővizsgálaton?
igen
nem

MINŐSÉGI VÉRELEMZÉS

 

 

PREVENTÍV SZŰRŐVIZSGÁLAT

SZEGED

 

Komplex Sejtszintű

Állapotfelmérés

amely tartalmaz egy 

az egész szervezetre kiterjedő fertőzési góckutatást

terápiás terv készítést.

 



 
ALLERGIÁSOK!


Energiainformációs


Allergia-Vizsgálat

folyamatos
jelentkezés


Kecskemét

infó:
20/9464-249




A férfias megoldás!

Mi is az a prosztata, más néven dülmirigy, és hol található ?

 

 

 

A prosztata felnõtt férfiban kb. 20 g. tömegû, szelídgesztenye nagyságú szerv, melynek hátsó felszíne, a végbél felõl tapintható. A prosztata körülöleli a húgycsövet, azt a vezetéket, amelyen keresztül a vizelet a húgyhólyagból a hímvesszõn keresztül kiürül. A könnyebb megértés végett úgy is mondhatnánk, hogy a közvetlenül a hólyag alatt elhelyezkedõ prosztatát keresztülfúrja a húgycsõ. Így a húgycsõnek van egy prosztatán belüli, körülbelül 2-3 cm-es szakasza, ezt követõen még körülbelül 13-15 cm hosszan folytatódik.Szövettanilag simaizom sejtekbõl és mirigyhámból épül fel, melyet fibrozus tok vesz körül.

 

A férfi megtermékenyítõ sejtjeit, a spermiumokat a here termeli. A herébõl a spermiumok a mellékherébe kerülnek, majd innen egy hosszú csövön, az ondóvezetéken keresztül jutnak a húgycsõ prosztatán keresztülfutó szakaszába, ezt a nyílást ondódombnak hívják. A prosztata alatt két kis mirigy található, ezek az ondóhólyagok, amelyek kivezeto nyílásai belefutnak az ondóvezetékbe. A prosztatából is számos vékony csõ nyílik az ondóvezetékbe, mielott az a húgycsobe ömlene. A prosztata és az ondóhólyag váladéka összekeveredik, és a spermiumokkal együtt a húgycsõbe kerül, ez az ondó. A fent említett mirigyek váladéka az ondósejtek mozgását segítik, a prosztata izomszövete pedig elosegíti ezek kilövellését a húgycsõbe, illetve a külvilágba. A kilövellés során a hólyagnyak bezárul, hogy az ejakulátum ne juthasson vissza a hólyagba. A prosztata váladéka jelentõs koncentrációban tartalmaz cinket, citromsavat, fehérjéket és enzimeket.

 

 A prosztata a húgycsõ körül helyezkedik el. A húgycsõ az a vezeték, amelyen keresztül a vizelet távozik a hólyagból. A legtöbb férfi a kor elõrehaladtával azt tapasztalja, hogy vizelete lassabban áramlik, illetve nehezebben indul meg.

Elõfordul, hogy a vizeletáramlás teljesen gátolt, ilyenkor egy csövet (katéter) kell a hólyagba vezetni a vizeletürülés biztosítása érdekében. Ezt a problémát többnyire a prosztata fokozatos megnagyobbodása okozza, amit "jóindulatú prosztata túltengésnek" neveznek. Néhány esetben ezt a prosztata szöveteinek rosszindulatú növekedése - közismert nevén prosztatarák - kísérheti.

 

 

 

Jóindulatú prosztata nagyobbodás (BPH)

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás az életszínvonal és az átlagéletkor emelkedésével a korosodó férfiak mind szélesebb körét érintõ, az életminõséget jelentõs mértékben befolyásoló betegség. 

Szakértõk szerint világszerte az ötven éven felüli férfiaknak több mint a fele szenved prosztatabántalmakban. Nyolcvan éves kor felett a jóindulatú prosztata megnagyobbodás elõfordulási aránya már 90 százalékos.
A BPH akkor alakul ki, mikor a prosztatán belül a sejtek száma elkezd növekedni, és ezáltal növekszik a mirigy mérete is. Ez a megnagyobbodás lassan és fokozatosan alakul ki. A legtöbb férfi észre sem veszi a BPH tüneteit, csak akkor, amikor vizelet ürítése megváltozik. Ennek az egyik oka, hogy amikor a prosztata megnagyobbodik, nyomást gyakorol a húgycsõ falára. Ez összenyomja a húgycsõvel, ezáltal az beszûkül és lassul a vizelet ürítése.

 A prosztata sima izmokat is tartalmaz, amelyek akaratunktól függetlenül összehúzónak és nyomást gyakorolnak a húgycsõre, ez is befolyásolja a normális vizelet ürítést. A BPH kialakulása a húgyhólyag falának izomzatában is okozhat változásokat.
A panaszok nem egyértelmûen függenek össze a megnagyobbodott prosztata méretével. Ez azt jelenti, hogy, a normálisnál 3-4-5-ször nagyobb prosztata esetén is lehet panaszmentes valaki, míg egy alig megnagyobbodott, ritka esetben meg sem nagyobbodott prosztata is okozhat súlyos vizelési nehézségeket.



Mi az a PSA?

Egyre többen ismerik a betegek közül azt a laborvizsgálatot, amelynek rövidítése: PSA. A PSA a prosztata specifikus antigén elnevezést takarja. Ez egy szinte kizárólag a prosztatából származó anyag, amely igen kicsiny koncentrációban található a vérben, de a mai modern eszközökkel, ezt a néhány mikrogrammnyi mennyiséget is ki tudjuk mutatni. Abban az esetben, ha daganat alakul ki, akkor ennek az anyagnak a koncentrációja megemelkedik a vérben.
Sajnos vannak kivételek is, mert ez a fehérje inkább prosztata, mint prosztatarák specifikus. Ez alatt azt értjük, hogy a vérbeli koncentrációja kicsiny prosztatadaganatnál is lehet normális, ugyanakkor nagyméretu, jóindulatú (úgynevezett "hyperplasiás") betegségben is lehet a normálértéknél magasabb.
Ennek ellenére e vizsgálat eredménye mindenképpen felvetheti a daganat gyanúját. A PSA vizsgálata nemcsak a diagnosztikában fontos, hanem a betegek követésében, a kezelés hatásosságának vagy hatástalanságának felmérésében is sok fontos információt ad. Ma a prosztatarákos betegek monitorozásában, nyomonkövetésében, aktuális állapotának meghatározásában a legjobb és legbiztosabb módszer a rendszeres PSA-meghatározás.


Mi okozza a prosztatagyulladást?

Ma sem teljesen ismert, hogyan alakul ki a prostatitis. Minden esetben több tényezonek tulajdonítanak szerepet, ezek a fertozés, bizonyos hormonális faktorok és a mindennapi stressz. Nem véletlenül került az infekció (fertozés) az elso helyre, bizonyára leggyakrabban ez okozza a betegséget; a kórokozók leggyakrabban a húgycsövön keresztül jutnak fel a prosztatába. Minden egyéb olyan elváltozás is elosegíti a gyulladás kialakulását, amely megnehezíti a vizeletürítést. Ilyenek a záróizom fokozott izomtónusa, a húgycso szukülete és - az ennek következtében vizeléskor fellépo - nagyobb nyomás a húgycsoben





A férfias megoldás!

/ hogy ez a fotó ne legyen sokkoló.../



 

Nézzük meg mik azok a különleges gyógynövények és ásványi anyagok, amelyek felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújtanak a prosztata egészségének megőrzésében.

 

A fűrészpálma Európa-szerte elfogadott szer a jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BHP) kezelésére. Egyes vizsgálatok szerint a fűrészpálma bogyójában lévő hatóanyagok meggátolják a tesztoszteron átalakulását az erőteljesebb hatású dihidrotesztoszteronná (DT), ezáltal gátolják a prosztatasejtek növekedését, illetve burjánzását.


Az Afrikai törpepálmát (pygeum africanum) a 18.század óta használják prosztata bántalmak ellen, jótékony hatása miatt sok modern, a prosztata egészségét célzó táplálék-kiegészítőben megtalálható. A pygeum segít a hormonális arány helyreállításában, és a prosztata növekedésének lelassításában, valamint vizelethajtó hatást fejt ki, ezért megkönnyíti a vizelet átáramlását a húgycsövön.

A lenmag 27 különféle anyagot tartalmaz. Többek között szitoszterolt (növényi eredetű ösztrogén hatású anyagot) és lignánokat. A felmérések azt mutatják, hogy azon népek körében, akik lignánokban gazdag étrenden élnek, kevesebb emlő-, vastagbél- és prosztatarák fordul elő.

A nagy csalán (Urtica Dioica) leveleinek és gyökerének hatása: vizelethajtó, összehúzó, erősítő és vérzéscsillapító. Kedvező hatással lehet a heveny húgyúti panaszokra, vese- és hólyagköveknél, vesegyulladásnál és húgyhólyaggyulladásnál, valamint a változókori hormoneltolódásoknál lehet a segítségünkre.

A likopin a karotinoidok családjába tartozó, erős antioxidáns hatással bíró anyag. Egyes gyümölcsök és főzelékfélék vöröses festékanyaga. Főként a paradicsomban, pirospaprikában, görögdinnyében és a bíborvörös grapefruitban fordul elő igen nagy mennyiségben. A Bioperin (Hosszú Bors) kivonat a növényi hatóanyagok és nyomelemek felszívódását teszi hatékonyabbá a szervezetünkben.


 

A szelén a férfiak nélkülözhetetlen nyomeleme. A szervezet által felvett szelénnek csaknem a fele a herékben és a prosztata mellett elhelyezkedő ondóhólyagokban halmozódik fel. Azt tartják, hogy a szelén fokozza a férfiak nemi vágyát, és csökkenti a hormonháztartás zavaraiból eredő kellemetlen tüneteket.

 

A cink fontos szerepet játszik a férfiak szaporító rendszerében. A prosztata szövetének igen magas a cinktartalma. A cink serkenti a férfi nemi hormon, a tesztoszteron szintézisét, amely elősegíti mind a merevedést, mind a magömlést . A cinkhiány közrejátszhat a nemzőképtelenség, illetve az esetleges terméketlenség kialakulásában. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a cink hatékony segítséget nyújt a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kialakulásának megelőzésében.



MOSOLYOGJUNK ÍGY!!!!