MINŐSÉGI VÉRELEMZÉS

 

FERTŐZÉSI

GÓCKUTATÁS

BUDAPEST

Komplex Sejtszintű

Állapotfelmérés

amely tartalmaz egy 

az egész szervezetre kiterjedő fertőzési góckutatást

terápiás terv készítést.

.

20/9464249

 

.

 KECSKEMÉT

 

Komplex Sejtszintű

Állapotfelmérés

amely tartalmaz egy 

az egész szervezetre kiterjedő fertőzési góckutatást

terápiás terv készítést.

20/9464249

  

 

 

FÓT

 

Komplex Sejtszintű

Állapotfelmérés

amely tartalmaz egy 

az egész szervezetre kiterjedő fertőzési góckutatást

terápiás terv készítést.

 

20/9464249

 

Szavazás

Az elmúlt félévben volt Ön szűrővizsgálaton?
igen
nem

MINŐSÉGI VÉRELEMZÉS

 

 

PREVENTÍV SZŰRŐVIZSGÁLAT

SZEGED

 

Komplex Sejtszintű

Állapotfelmérés

amely tartalmaz egy 

az egész szervezetre kiterjedő fertőzési góckutatást

terápiás terv készítést.

 



 
ALLERGIÁSOK!


Energiainformációs


Allergia-Vizsgálat

folyamatos
jelentkezés


Kecskemét

infó:
20/9464-249




A döntés az Öné!

„ A 2003-as Nemzetközi Rákjelentés adatai szerint az ezredfordulón az összes halálozás 12%-a következett be rákos megbetegedés miatt, azaz 6,2 millióan haltak meg, és 5,3 millió férfi és 4,7 millió nő betegedett meg valamilyen rákban. A tendencia még mindig növekvőben van. Felvilágosítással és idejében végzett szűrővizsgálatokkal az esetek egyharmadát lehetne megelőzni, egyharmadát gyógyítani, a betegek fennmaradó harmadát pedig megfelelő életminőség-javító kezelésben részesíteni.”

 

 

 

 

 Miért halnak meg emberek tízezrei daganatos betegségekben,

amikor a daganatos betegségek nagy része megelőzhető, és jó részük gyógyítható lenne?

 

 

 

 

Legfőképpen azért, mert nem teszünk semmit annak érdekében, hogy ne betegedjünk meg!

 

A betegség nem akkor kezdődik, amikor már látható, érezhető jelei vannak! Sokszor évekig „dolgozunk azért”, hogy a betegség kialakuljon. Nem törődünk az egészségünkkel, nem figyelünk a figyelmeztető jelekre. Megtanították nekünk, hogy az egészség egy olyan valami, ami egészen addig megvan, míg egy orvos be nem jelenti az ellenkezőjét, és ránk nem olvassa a betegség diagnózisát.

 

A daganatos betegségeket nem valami kórokozó okozza, nem valami külső, rajtunk kívülálló körülmény váltja ki. A daganatot mi magunk „csináljuk”!!! A rákos sejtek saját sejtjeink, testünk részei, csakhogy olyan körülményeket teremtettünk magunknak, hogy ezek a sejtek saját túlélésük érdekében kénytelenek a szervezetünk érdekei ellen cselekedni.

Sokan nem tudják, de minden egészséges szervezetben naponta keletkeznek rákos sejtek. Egy megfelelően működő immunrendszer ezeket a sejteket felismeri és közömbösíti.

A szervezet ellen dolgozó, azt gyengítő körülmények, mint pl. nem megfelelő életmód, egészségtelen táplálkozás, folyamatos stressz és egyéb káros környezeti hatások gátolják a szervezet hatékony működését és ezzel jó feltételeket teremtünk a daganatos sejtek elszaporodásához.

 

 

Mit tehetünk?

 

Ha a daganatot mi magunk hozzuk létre, akkor MI, meg is tudjuk szüntetni azokat! (Ehhez valószínűleg valamilyen külső segítséget is igénybe kell vennünk.)

 

De hát mit tehetnék én, kérdezik maguktól sokan, ha az orvosok is tehetetlenek a betegséggel szemben?

 

Először is - Az Ön dolga szembenézni a betegséggel és harcolni, ha kell! Csak akkor nincs esélye győzni, ha eleve feladja a küzdelmet. Mindenkinek van esélye a győzelemre és ha Ön is tesz a betegség ellen sokkal jobbak az esélyei, mintha csak az orvosokra hárítana minden feladatot és felelősséget.

 

Elvégre az Ön testéről és életéről van szó. Ön teheti a legtöbbet a betegség ellen!

 

Miért lenne fontosabb az orvosnak az Ön élete, mint Önnek saját magának. Hiszen Ön csak egy a sok beteg közül és ha Ön esetleg kiesik, marad még épp elég.

 

Nézzünk hát szembe a betegséggel, lássuk mivel állunk szemben és milyen segítséget vehetünk igénybe.

 

 

 

Miért is alakul ki a daganat?

 

Tehát mint mondtuk, egy egészséges szervezetben is naponta, folyamatosan keletkezhetnek rendellenes sejtek. A daganatos sejtek tehát nem ellenségek, hanem mi magunk, a saját sejtjeink! Mitől lesz rendellenes egy sejt és hogyan alakul daganattá?

Daganatos sejt bármely szöveti sejtből kialakulhat, ha genetikai kódja megváltozását előidéző hatásoknak van kitéve. Ez lehet fizikai, lelki, vegyi, biológiai stb. külső, vagy belső hatás

Több, éveken zajló vizsgálat eredménye mutatja, hogy a daganatos betegségek kialakulásáért közel 50 %-ban a táplálkozás és az életmód a felelős. A feldolgozott, finomított, vegyszerekkel, gyógyszerekkel kezelt élelmiszerek fogyasztása, a kozmetikumokban levő irritáló anyagok, a mozgásszegény életmód, a dohányzás és más környezeti ártalmak túlzott mértékben gyengítik a szervezet hatékony működését, a bevitt méreganyagok pedig elősegítik a rákos sejtek szaporodását.

 

 A stressz a legújabb kutatási eredmények szerint önmagában is okozója, elindítója lehet a degeneratív elváltozásoknak. Hirtelen trauma, sokk (pl. egy családtag vagy munkahely hirtelen elvesztése, és minden olyan esemény, amelytől „felborul az életünk”) olyan mértékben legyengítheti a szervezetünk védekező rendszerét, hogy kedvező feltételek alakulhatnak ki a rák kifejlődéséhez.

 

A hosszantartó állandó stressz is hasonló következményekkel járhat, a szervezetünk egy idő múltán már nem tudja elviselni és megfelelően kezelni a „terhet”.

 

Amelyik szervünket terheli a lelki megrázkódtatás, ott jelenik meg a betegség. Például a gyermek elvesztése a szaporító szerveket terheli, de a magyar nyelv is szemléletesen megmutatja a betegségek lehetséges helyét.

 

Ilyenek pl. „a bőrömre megy”, „nem vesz be a gyomra”, „nem tudja megemészteni”, „a torkomat szorongatja” stb. kifejezések.

 

A daganat kiváltói lehetnek vírusok és baktériumok is, de ezek önmagukban nem okoznak rákot. Sok ember él együtt a benne élő kórokozókkal együtt, probléma nélkül.

 

Általában több tényező együttes hatása szükséges a daganatok kialakulásához.

 

A daganatos sejtek a „lázadó sejtek”, túlterhelés vagy éppen tápanyaghiány esetén nem „akarnak” a többi sejthez hasonlóan károsodni, elpusztulni. Az egészséges, jól működő immunrendszer már kezdeti stádiumban megpróbálja elkülöníteni ezeket a „lázadókat”, ha azonban egyéb terhelések miatt nincs ehhez elegendő energiája, akkor a rákos sejteket ideiglenesen elkülöníti (ciszták, miómák, jóindulatú csomók). Ha az immunrendszer terhelése nem csökken, ezek a megváltozott sejtek függetlenedhetnek környezetüktől, elkülönülnek a szervezettől, megszűnik a normális sejtközi kommunikáció, a sejt „önzővé válik”, önmaga köré burkot épít és kontroll nélkül szaporodni kezd. Ehhez a környezetéből intenzíven energiát és a létfenntartáshoz szükséges elemeket von el és halmoz fel túlélése érdekében.

 

Az úgynevezett jóindulatú rákos sejtek „el vannak magukban”, tulajdonképpen nem okoznak problémát. Egy megerősödött immunrendszer hosszabb távon akár képes spontán megszüntetni is ezeket.

 

A külső vagy belső hatások miatt genetikailag megváltozott rosszindulatú sejtek szaporodni akarnak. Az eredeti tumorról leszakadva a vér, nyirokrendszer és közvetlenül a sejtek útján újabb helyekre vándorolhatnak és osztódni kezdenek, ún. áttétet alkotva.

 

Más a helyzet a gyerekkori daganatos betegségekkel. Ebben az esetben fokozott a genetikai hajlam és a szülők felelősége (felelőtlensége) saját magukkal és akár még meg nem született gyermekükkel kapcsolatban.

 

 

 

Jelenlegi kezelési módok, terápiák, hatásaik és mellékhatásaik

 

 Sebészi beavatkozás

(műtét)

 

 

 Ha a daganat viszonylag kisméretű, nincs áttét, jól hozzáférhető, akkor a jelenleg legbiztonságosabb terápia a tumor és a környező szövetek eltávolítása. Legtöbb műtétnél a környéki nyirokcsomókat is eltávolítják, mivel itt keletkezhetnek az első áttétek, illetve a nyirokkeringés elviheti a daganatos sejteket a test más részeibe. A műtétet megelőzheti ún. biopszia, amelynek során szövettani mintát vesznek a daganatból. Az esély fenn áll, hogy az eddig elzárt tumorsejtek már ekkor belekerülhetnek a véráramba és eljuthatnak más szervekbe.

 

Műtétre kerülhet sor későbbi stádiumokban is, amikor is a beavatkozás célja a daganat tömegének eltávolítása és ezáltal az egyéb terápiák (sugár, kemo) hatásosságának növelése.

 

Műtétet alkalmaznak még arra is, hogy a daganat méretének csökkentésével tehermentesítsék a szervezetet és az immunrendszert. Valójában ez a két cél ellentmond egymásnak, hiszen maga a műtét is, valamint a sugár- és a kemoterápia ugyanúgy, vagy jobban károsítja és gyengíti az immunrendszert, mint maga a tumor.

 

A sebészi beavatkozás legnagyobb veszélye, hogy legyengíti a szervezetet és megnöveli a rákos sejtek szétszóródásának esélyét. A műtét utáni regenerálódás rengeteg energiát igényel a szervezettől és ezt az energiát a tumor elleni harctól vagyunk kénytelenek elvonni. Ennek ellenére sokszor mégis ez a leggyorsabb megoldás a daganat megszüntetésére.

 

Sugárterápia

 

 

 

A sugárterápia ma a második leggyakrabban alkalmazott eljárás a daganatos betegek kezelésében. A műtét előtt alkalmazott sugárterápia célja a daganat méretének csökkentése, a jobb műthetőség elősegítése. A műtét utáni kezelés pedig a szervezetben esetleg! megmaradt, szétszóródott tumor sejteket próbálja elpusztítani, az áttétek kialakulásának megelőzése céljából.

 

A sugárkezelés során a beteg testrészt nagy energiájú ionizáló sugárzásnak teszik ki. Hatására a sejtek genetikai állománya roncsolódik, a sejtosztódás gátlása révén fejti ki tumorsejtre gyakorolt pusztító hatását. A testben a legnagyobb tumor(ok) nagysága sem éri el az összes sejtünk 1 %-át sem.   A sugárzás azonban nem válogat, minden útjába kerülő sejtet egyaránt roncsol, tehát az egészségeset is! A sugárkezelés lokális kezelés, azaz egy körülhatárolt területre irányul. Ezért a mellékhatások (rosszullét, hányás, nyelőcső és nyálkahártya begyulladása. Külső hatásai a bőrpír, bőrégés, kiszáradás, sérülékeny bőr) is elsősorban a kezelt terület környékén jelentkeznek. De valójában a teljes szervezetet károsítja!  A teljes dózis egyszerre történő adása súlyos mellékhatásokkal járna, ezért a kezeléseket általában napi adagokban kapja a beteg, mert a hatás összeadódik. Összeadódik a káros hatás is.

 

A sugárzás és a sugárkezelés rákot okoz! (lásd pl. Csernobil) Az életünk során kapott különböző sugárzások nem ürülnek ki a szervezetből, hanem halmozódnak. Egyébként is sok sugárzás ér, az orvosi diagnosztikának köszönhetően szinte mindenki kapott már pl. röntgensugárzást, de a környezetünkből is folyamatosan ér különbféle sugárterhelés. A sugárzás ismételt daganatkeltő hatása sokszor csak évekkel később jelentkezik, esetleg a test más sejtjeiben. Csernobil után is sokaknál csak évekkel később jelentkeztek a problémák.

 

 Kemoterápia

 

 

A kemoterápia lényege, hogy a beteget olyan gyógyszerekkel (sejtmérgekkel, citosztatikumokkal) kezelik, amelyek gátolják a ráksejtek szaporodását vagy megölik azokat.

 

Alkalmazása történhet önállóan is, de általában kombinált kezelés formájában alkalmazzák műtéttel, vagy sugárkezeléssel kombinálva. Műtét előtt a daganat csökkentése céljából, a könnyebb operálhatóság érdekében használják.

 

 A kemoterápiás kezelés gyakorlatilag mérgezés, sejtméreg. A kemoterápiás szerek megpróbálják a rákos sejteket károsítani, de mivel a vérkeringésen hatnak és ezáltal  a test minden részére eljutnak, ezek a szerek ugyanúgy pusztító hatást fejtenek ki szervezetünk egészséges sejtjeire is, mint a deformálódott sejtekre, mindent károsít valamilyen mértékben.

 

A daganatos sejtek gyors ütemben szaporodó sejtek, tehát a kemoterápia is elsősorban a gyorsan szaporodó sejteket károsítja.  Gyorsan szaporodó sejtjeink: nyálkahártya (pl. gyomor, belek), vérképző rendszer sejtjei, ivarsejtek, immunsejtek, stb.

 

Legvalószínűbb mellékhatások a hányás, hasmenés, székrekedés, szájszárazság, nyelési nehézség, bőrviszketés, napfényérzékenység, vérszegénység, vérzékenység, fogamzásképességet és megtermékenyítő képességet érintő hatások, fertőzésekkel szembeni érzékenység és hajhullás, stb.

 

Szervezetünk ezeket a szereket elsősorban méregként kezeli és mindent megtesz azért, hogy a mérgeket közömbösítse, kiürítse. Ez rengeteg energiát igényel elsősorban a kiválasztó szervektől (máj, vese, bőr, stb.) és ezt az energiát a daganat elleni küzdelemtől vesszük el. A testünk méregtelenítő funkciója „bele van kalkulálva” a beadott gyógyszer mennyiségbe, vagyis nagyságrendekkel több mérget adnak be, mint ami a daganat károsításához szükséges lenne.

 

 

Hatékonyság, eredményesség

 

A kemo- és sugárterápia hatékonyságát túlélési/kiújulási arányokkal szokták statisztikailag kimutatni. Az egyik módszer szerint nagyszámú kezelés alapján meghatározzák azon betegek számarányát, akiknél a kezelés a tumor eltűnéséhez (ún. komplett remisszió), vagy több mint az eredeti méret felére csökkenéséhez (ún. részleges remisszió) vezetett. Ennél is fontosabb a kezeltek átlagos túlélési ideje. Az orvosok számára legfontosabb mutató azok aránya, akik a kezelés kezdetét követően 1 év, 2 év stb. múlva életben vannak, illetve nem jelent meg újra a betegség. A legfontosabb érték - amikor a beteg hivatalosan gyógyultnak tekinthető - az 5 éves túlélési mutató.

 

A statisztikába minden diagnosztizált daganatos beteget beleszámít, az is aki kapott kezelést és az is aki nem vállalta, vagy abbahagyta. Az orvosok számára is köztudott, hogy a daganatos betegek 86 %-a valamilyen más alternatív kezelést, étrend-kiegészítőt is alkalmaz gyógyulása érdekében, tehát az össz gyógyulási arányhoz ez is hozzá tesz. A különböző daganat típusok esetén más-más az arány. Vannak jól kezelhető esetek és vannak szinte reménytelenek.

 

Statisztikailag legkedvezőbb a kép az első év után. A túlélési/kiújulási arány 85%, ami kimondottan jónak tűnik. Az ötödik év után már csak 45% körül van a gyógyulási (túlélési/kiújulási) arány. Nyolc év után viszont a sugár- és/vagy kemoterápiát kapottak 2 azaz kettő százaléka tekinthető gyógyultnak (Amerikai adatok), vagyis 100 kezelt személyből valójában 2 tekinthető tünetmentesnek, gyógyultnak. Mint mondtam ebbe beletartoznak azok is, akik valójában nem is kaptak kezelés, vagy más módon is segítették saját gyógyulásukat. Ezekbe az adatokba azokat is beleszámítják, akik ágyhoz kötve vegetálnak és valójában nem élnek igazi életet. A halál okaként sokszor nem is a daganatot jelölik meg, hanem a kezelések következményeként kialakult egyéb betegséget, pl. tüdőgyulladás, vese-, vagy májelégtelenség.

 

Mellékesen: a spontán gyógyulások aránya (vagyis akik bizonyítottan nem kaptak semmiféle orvosi kezelést) szintén kettő százalék.

 

 

A kemoterápia hatásosságát valójában nem vizsgálják. Nem végeznek olyan placebo kontrolált vizsgálatokat, amelyeket a természetes szerek tesztelésekor alkalmaznak (vagyis nem hasonlítják össze a kezelt és nem kezelt esetek eredményeit). A kemoterápiánál alkalmazott sejtmérgeket laboratóriumi körülmények között tartott és elkülönített (in vitro) tumorsejteken tesztelik. Az, hogy a beteg testében, az illető életkörülményei, táplálkozási szokásai mellett is ugyanolyan hatásos-e, mint a petricsészében , az majd a való életben derül ki.

 Dr. Ralph Moss amerikai rákkutató, orvos, (aki nyolc könyvet írt a rákkezelésekről) több ezer kutatási eredmény, tanulmány, vizsgálati eredmény áttanulmányozása után arra a megállapításra jutott, hogy "nincs egyetlen tudományos eredmény sem, amely bizonyítaná, hogy a kemoterápia bármilyen mértékben is gyógyítaná a rákot, vagy meghosszabítáná a rákos betegek életét!"

 

A közelmúlban amerikai kutatók több ezer kemoterápiával kezelt beteg kórtörténetet átvizsgálva arra a megállapításra jutottak, hogy a vizsgált esetek 42 %-ában egyértelműen kimutatható, hogy a kemoterápia okozta a betegek halálát, vagy legalábbis jelentősen hozzájárult ahhoz.

forrás: mercola.com

 

 

 

 

Természetes megoldások

 

 A természetes terápiák legnagyobb része a fentiekkel ellentétesen, a természettel együttműködve próbálja kezelni a problémát. Elöljáróban ki kell jelentenünk, hogy a természetes szerek között sem sikerült hivatalosan tökéletesen hatékony rákellenes gyógyszert kitalálni. Tény az is, hogy a kutatásokra közel sem költenek annyi pénzt, mint a vegyi anyagok kifejlesztésére, mindazonáltal a világ számtalan pontján hagyományosan és sikerrel alkalmaznak sok gyógynövényt a daganatok ellen.

 

A biológiai terápia a rákos megbetegedéssel szemben a szervezet részéről adott reakciókat úgy igyekszik befolyásolni, hogy azokat a rákos megbetegedés leküzdésének szolgálatába állítsa.

 

Az előző módszerekkel szemben, a biológiai terápiáknak nincs káros mellékhatásuk.

 

 

 

Immunterápia, bioterápia

 

Az immunterápia a szervezet saját védekező rendszerének megtámogatásával törekszik a rák leküzdésére ill. féken tartására, többnyire kívülről bejuttatott anyagok segítségével. Jelenleg két változatát ismerjük:

 

Aktív immunterápia: A beteget a saját daganatos sejtből készített vakcinával oltják be, így próbálván megtanítani az immunrendszert a rákos sejtek felismerésére. A módszer hasonlóan működik, mint a védőoltások, csak nem megelőzésre, hanem kezelésre alkalmas.

 

 

Passzív immunterápia

 

A különböző gyógynövényekkel, életmód változtatással az immunrendszert erősítik és a szervezetet készítik fel arra, hogy hatékonyan felismerje a degeneratív elváltozásokat és semlegesítse azokat. Vannak olyan módszerek, amelyek elsősorban a szervezetet erősítik és olyanok is amelyek kimondottan a daganatos sejteket pusztítják, vagy gátolják azok növekedését, terjedését.

 

 A természetes módszerek egymással kombinálva erősítik egymás hatását és csökkentik a kemo- és sugárterápiák káros mellékhatásait.

 

 

 

 Mit kell tennünk?

 

 Legfontosabb lenne a megelőzés. Ha a családunkban fordult már elő daganatos megbetegedés, tudomásul kell vennünk, hogy fokozott az esély a rák kialakulására és mindent meg kellene tennünk a kockázat csökkentésére.

 

 Figyeljünk oda az életmódunkra, étkezési szokásainkra, ivóvizünk tisztaságára, fizikai és lelki állapotunk minőségére. Ez nem egyszerű, de ezek nagy részét magunk alakítjuk, határozzuk meg, de sajnos egy részére nincs, vagy nagyon kevés a ráhatásunk. Tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik.

 

 Tény, hogy a betegségek gyógyításának legfontosabb feltétele, azok időbeni felfedezése. Sajnos a jelenlegi diagnosztikai módszerek nem igazán alkalmasak az időbeni diagnózis felállítására. Ezek a módszerek meglehetősen drágák és körülményesek, ezért általában csak akkor alkalmazzák, amikor már egyébként is szinte bizonyos a betegség megléte. A jelenlegi módszerek a rák csak néhány fajtájának kimutatására alkalmasak (pl. prosztata-, mell-, méhnyak rák) és ezek sem adnak 100 %-os diagnózist.  Sőt a melldaganat kiszűrésére alkalmazott mammográfiás vizsgálat is rákot okozhat, illetve fokozza annak kockázatát.

 

 Az úgynevezett alternatív diagnosztikai módszerek, mint például a biorezonanciás vizsgálatok, íriszdiagnosztika, vércsepp analízis, Celladam-teszt, nem csak a korai stádiumban képesek kimutatni a rosszindulatú elváltozásokat, hanem már a hajlamot is képesek jelezni.

 

Mi a megoldás, ha szembe kell néznünk a rákkal?

 

Legfontosabb, hogy minél kevésbé terheljük a szervezetünk működését, hogy több energiája legyen a betegséggel szembeni küzdelemre. Legelső feladatunk változtatni az életmódunkon, hiszen ahogy eddig éltünk az vezetett a betegség kialakulásához. Legfontosabb megvizsgálni, hogy mit eszünk és iszunk.

 

Könnyen emészthető, nagy tápértékű ételre és TISZTA vízre van szükség, ez azonban legtöbbször nem elég.

 

Segíteni kell a szervezetet megszabadulni a terhelésektől, szennyeződésektől és pótolni kell azokat az anyagokat, amiket az étkezéssel nem tudunk bevinni és szükségesek lehetnek a rák elleni küzdelemben.

 

Számtalan gyógynövény van, amelyek segíthetik szervezetünket. Ezeket két nagy csoportra lehet osztani: az első csoportba azok tartoznak, amelyek támogatják a testünk működését tápanyagokkal és/vagy méregtelenítő hatásukkal. A második csoportba a kimondottan rákellenes szerek tartoznak, ezek gátolják a daganatos sejtek szaporodását, növekedését, vagy éppen pusztítják azokat, mindamellett segítik az immunrendszerünk működését. Szerencsére sok olyan is van, ami kombináltan mindenhol tud segíteni.

 

A gyógynövényekkel kapcsolatban fontos tudni azt, hogy érdemes, sőt ajánlott kombinálni őket egymással, ugyanis a természetes szerek szinergikusan (egymás hatását többszörösére erősítve) hatnak.

 

Nem egy olyan gyógynövény létezik, amelyek hivatalosan hatástalanok, vagy éppen mérgezőek és éppen ezért tiltottak, mégis emberek milliói használják, sőt nem egy esetben gyógyszerek alapanyagát, fő hatóanyagát jelentik.

 

 

 

… és most mit tehetünk?

 

Tudom, sok információt kapott és valószínűleg nem is tudja, hogy mit is csináljon. Tudom dönteni nehéz, és biztosan mondhatom, hogy nem tud jól dönteni!

 

 Nincs biztos megoldás semelyik választása mögött sem, nincs garancia, legfeljebb esély. Jó és rossz esély, de hogy mi a jó döntés, az csak később, sokszor már későn derül ki.

 

Ha a hagyományos orvosi kezelések mellett dönt (nem nagyon van más lehetőség), akkor a fent leírt következményekkel számolhat. Ha ezeket nem vállalja, akkor az egészségügy magára hagyja és nem törődik Önnel tovább. Sajnos a tapasztalatok szerint a kezelések után sem. Megkapta a sugarat vagy a kemót és boldoguljon, ahogy tud. Ha sikertelen a terápia, hát sajnáljuk. Hivatalosan van, a gyakorlatban szinte egyáltalán nincs utógondozás (tisztelet a kivételeknek!). Tegyen és egyen mindent ugyanígy, mint eddig - és hamarosan visszavárjuk. A betegek általában sorstársaiktól kapnak tanácsokat, felvilágosítást.

 

A legjobb megoldás az, ha kombinálja a hagyományos és a természetes módszereket, minden esélyt megragadva a gyógyulása érdekében, erősítve a szervezetét, csökkentve a káros mellékhatásokat. Ha viszont a hivatalos kezelések túlzottan megterhelik, legyengítik a szervezetét, érdemes elgondolkozni azon, hogy megéri-e a kockázatot. A gyenge szervezet hajlamosabb a daganat újbóli megjelenésére és más betegségekre is. Az sem minden, hogy a kezelések után milyen életminőség várhat a betegre.

 

A sikeres terápiák után sem lehet elengedni magunkat! Az addigi életmódunk vezetett a betegség kialakulásához és ha visszatérünk régi életmódunkhoz, a betegség újbóli megjelenését siettetjük.

 

Minden ember egyedi, így minden daganat is egyedi, ezért mindenki egyedileg, saját maga teheti a legtöbbet a gyógyulásáért. Arra ne számítson, hogy egészségét majd valaki más fogja megőrizni. Ez sajnos/szerencsére az Ön feladata, nem háríthatja a felelősséget az orvosokra!

 

 

Ön mindent megtesz azért, hogy meggyógyuljon?

 

 

Természetes készítmények

 

 Búzafűlé / árpafűlé

 

Az egyik legjobban ajánlható készítmény. A két növény között hatásukat tekintve szinte semmi különbség sincs, nálunk a búzafű az ismertebb. Daganat szempontjából a frissen préselt búzafű lének van jelentősége, préselés után fél órával oxigén hatására a benne levő hatóanyagok egy része lebomlik, átalakul. Ma már kapható légmentesen lezárt kiszerelésben is.

Minden daganat típus esetén ajánlható. Kíméletesen tisztítja, méregteleníti a szervezetet, miközben ellátja tápanyagokkal is. Magas klorofil tartalma miatt fertőtlenít, lúgosít és oxigénszállító képessége miatt frissít. Regenerálja a sérült, irritált nyálkahártyát külsőleg és belsőleg is.

Több kimondottan tumorellenes hatóanyagot is tartalmaz.

Tisztító, erősítő hatása miatt csökkenti a kemo- és sugárterápia mellékhatásait, gyorsítja a sebgyógyulást. A terápiák előtt, alatt és utána is fogyasztható. Erősíti a legyengült szervezetet, mivel 100 gramm búzafűlé kb. 2,5 kg friss zöldség tápértékével egyenértékű.

 

 

Ganoderma (pecsétviasz) gomba

 

A leghatékonyabb gyógygomba. A távol keleten már évezredek óta használják a szervezet erősítésére. Gyógyhatását számos modern kutatás is igazolta, Japánba és Kínában hivatalos rákellenes gyógyszer.

 

Kivonata hatékonyan gátolja a kórokozók szaporodást (vírus, gomba, baktérium), ezáltal tehermentesíti és hatékonyabbá teszi az immunrendszer működését. Csillapítja az idegrendszert, fokozza a sejtek oxigénszállító kapacitását, javítja az állóképességet. Segíti és védi a kiválasztó szervek (máj, vese) működését. Csökkentheti a kemo- és sugárterápiás kezelések mellékhatásait, az azzal járó fáradtságot, étvágytalanságot, hajhullást, a csontvelő működésének gátlását, a fertőzések veszélyét. A kezelések alatt is folyamatosan szedhető, sőt kisebb dózisban később is ajánlott, mivel csökkenti a betegség kiújulásának és az áttétek kialakulásának esélyét.

 

Többféle kiszerelésben, változatban is kapható és ha nem valamilyen hálózatban vásárolja, akkor nem is drága. A gomba egész termőteste felhasználható, daganat szempontjából azonban a spórája a leghatékonyabb.

 

 

Oxigénes víz

 

Többféle oxigénnel dúsított ivóvíz is kapható, viszont ezek csak kis mennyiségű oxigént tartalmaznak és felbontás után ez is elillan, ezeknek terápiás értékük nincs. Csak nagy dózisú, minimum 150-200 mg oxigént tartalmazó víz használható. Legjobb a Kaqun-víz, ami nagy mennyiségű kötött oxigént juttat a nyálkahártyán keresztül közvetlenül a véráramba.  A Comix-víz  nyomás alatt (szifonban) tartja magában az oxigént.

Az oxigén frissít. Az oxigén fertőtlenít. Segít megszabadulni a baktériumok és vírusok által okozott fertőzésektől. Külsőleg és belsőleg használva felgyorsíthatja a sebgyógyulást, elősegítheti a sejtek regenerációját. Az oxigén oxidáló hatásának köszönhetően segíti a szervezet öntisztulási folyamatait, felgyorsítja a felhalmozódott méreganyagok távozását. Frissíti, energiával tölti fel az egész szervezetet.

 

A sejtek feltöltése többlet oxigénnel javíthatja a kemo- és sugárterápia hatásosságát, mind a mellet csökkentheti ezek káros mellékhatásait. A megemelt energiaszint jobb közérzetet eredményez, ami  hozzájárulhat a betegek általános állapotának javulásához., pl. étvágytalanság, fáradtság, levertségérzés megszűnése.

 

Folyamatosan fogyasztható, napi 1-3 liter mennyiségben.

 

Macskakarom (uncaria)

 

Dél-Amerikában élő gyógynövény kéregkivonata. Az őslakók gyulladáscsökkentőként, fertőzések kezelésére, daganatos elváltozások gyógyítására és ízületi panaszok enyhítésére használták. Hatását az orvostudomány is igazolta pl. Németországban és Ausztriában hivatalos rákellenes gyógyszer (hatóanyagát nálunk is gyógyszerré minősítették). Több készítmény fontos összetevője.

 

Immunerősítő hatású, fokozza a fehérvérsejtek aktivitását, az ellenanyagok termelődését, az idegen sejtek és kórokozók eltávolítását. Gátolja a sejtek károsodását, elfajulását és a daganatos sejtek szaporodást (citosztatikus hatású). Csökkenti a vírusok, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok elszaporodását. Külsőleg is használható pakolás vagy krém formájában.

 

Mivel közvetlenül az immunrendszerre hat, kemo- és sugárterápia alatt ne használjuk, mivel csökkenti azok immungyengítő hatását. Utána viszont ajánlott, általános kimerültség, levertség, vitalitáscsökkenés esetén és a betegségek megelőzése céljából.

 

Brokkoli kivonat (szulforfán)

 

A brokkoli a rák ellenes hatása miatt került a tudomány látóterébe és mára sikerült meghatározni azt az összetevőjét, ami kedvező hatásokat kiváltja. Kutatások szerint az anyag a szulforafán nevű természetes kénvegyület, ami többek között a brokkoli szívre és érrendszerre gyakorolt jótékony hatását is eredményezi.

 

A brokkoliban található szulforafán egy nagyon hatékony antioxidáns tápanyag. Védi a sejtjeinket a szabad gyökök károsító hatásaival szemben. Kiüríti a rákkeltő anyagokat a szervezetből és segíti regenerálódni a már károsodott sejteket. A brokkoli kivonat lassítja a rákos sejtek növekedését, terjedését, sőt önmaguk elpusztítására kényszeríti azokat (programozott sejthalál). A vizsgálatok jó eredményeket hoztak a szulforafánnal kapcsolatban gyomorrák, vastagbélrák, végbélrák, tüdő-, prosztata-, nyelőcső- és mellrák kezelésében is. Különböző nyirokszervi daganatokkal kapcsolatban is biztatóak az eredmények.  Mindenesetre csökkenti daganatok (akár újbóli) kialakulásának esélyét és hatékonyan segíti az immunrendszer működését.

Szulforafán a brokkolin kívül a karfiolban és a káposztában - és más káposztafélékben - is található, de legnagyobb mennyiségben a friss, nyers brokkolicsírában fordul elő.

 

 

 B 17 vitamin

 

A B17 vitamin valójában nem vitamin, hanem egy természetes ciánvegyület. Gyakorlatilag egy természetes komoterápia. Legnagyobb mennyiségben a sárgabarack magban fordul elő, de más gyümölcsben főleg csonthéjasokban is nagy mennyiségben van jelen. Régebben mérgezőnek tartották, de a kutatások kiderítették, hogy ez a cián ebben a kötött formában ártalmatlan (legfeljebb hasmenést okoz). Az emberi szervezetben egyedül a rákos sejtek tartalmaznak nagy mennyiségben olyan enzimet, amelyek a ciánt fel tudják szabadítani. A B17 vitamin a rákos sejtek területén bomlik fel és belűről mérgezi meg a daganatot, az egészséges sejtekben b12 vitaminná alakul át.

 

Magyarországon évente 1000 tonna barackmagot, Törökországban pedig 20.000 tonnát fogyasztanak el, mindenfajta mérgezés nélkül. A magban levő olaj védi a hatóanyagokat a  gyomor savas közegétől, így a B17 csak a daganatos sejtekben fejti ki hatását.

 

Külföldön a barackmagból készült tömény kivonatot gyógyszerként forgalmazzák (Amerikai cégek gyártják Mexikóban), ám ez csak injekcióként vérbe adva használható, a gyomorba jutva mérgező.

 

Kemo- és sugár kezelés alatt ne használjuk, hogy elkerüljük a szervezet túlterhelését, de előtte és utána, akár megelőzésként is folyamatosan fogyasztható.

 

 

Mikroalgák – Spirulina és Chlorella

 

A mikroalgák ideális tápanyag- és vitaminforrások. A spirulina 1 grammja egyenértékű 1 kg vegyes zöldség tápértékével.  Legyengült szervezet számára is könnyen hasznosítók és sejtjeink csak azt és csak annyit vesznek fel tápanyagaikból, amire szükség van. Hatásosan méregtelenítik és lúgosítják a testet. Klorofill tartalmuknál fogva javítják a sejtek oxigénszállító képességét, frissítenek, erősítik az immunrendszert. Megfelelő adagolásban csökkentik a kemo- és sugárterápia mellékhatásait, gyorsítják a regenerációt.

 

A spirulina magas tápanyag tartalma mellett fikocianint tartalmaz, amely rákellenes hatású.

 

A chlorella alga erőteljes méregtelenítő, sejtregeneráló hatású, gátolja a „féktelen sejtburjánzást”.

Az algák együtt és külön-külön is folyamatosan szedhetők, legyengült szervezet számára, étvágytalanság esetén megfelelő dózisban létfontosságú lehet.

 

Tafedim (Euphorbia hirta)

 

Egy afrikai gyógynövény, melyet termőhelyén széleskörűen felhasználnak számos betegség kezelésére. A népgyógyászati tapasztalatok és a kutatási eredményeket leíró szakirodalmak alapján az Euphorbia hirtának gazdag hatóanyag tartalmával magyarázható gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, daganat visszafejlesztő, antibakteriális, antivirális, hatása.

Az őslakosok isszák az Euphorbia hirta forrázatát, ha fáradékonyak, megfáztak, fertőzéseik vannak.

A növény levelével borogatják vagy tejnedvével bedörzsölik sebeiket, száraz repedezett bőrüket, rovarcsípéseiket, bőrfelületi növekvő, gyakran melanómás kitüremkedéseiket, pattanásaikat, herpeszüket, aranyerüket és gombás fertőzéseiket.

Általános fertőzésgátló és immunerősítő hatása miatt minden daganat típus esetén használható, de különösen hatékony emésztőszervi tumorok és melanoma esetén.

 

Kapható tea és krém formájában.

 

 Cápaporc kivonat

 

Az orvostudomány figyelmét is felkeltette, hogy a cápafélékben csak nagyritkán fordul elő daganatos betegség. kutatások kimutatták, hogy a cápaporc olyan anyagot tartalmaz, mely meggátolja a daganatokhoz tápanyagot eljuttató érhálózat fejlődését, így gátolja azok növekedését.

 

A kilencvenes években számos kísérletben a daganat csökkenését sikerült kimatatni napi 120-240 mg cápaporc adagolásával. Mostanában viszont olyan eredmények láttak napvilágot, hogy a cápaporc teljesen hatástalan a rák ellen. Egy kísérletsorozatban az előzetesen kemo- ÉS sugárkezeléssel legyengített betegeknél a cápaporc szedése semmilyen kedvező hatást nem eredményezett.

Az új erek képződését gátló hatása miatt nem alkalmazható terhesség és szoptatás idején, valamint műtéti, illetve sebészeti beavatkozások előtt és után.

 

A Culevit-tel együtt nem szedhető, mivel közömbösítik egymás hatását.

 

 

Fekete dió kivonat

 

Az Észak-Amerikából származó feketedió gyógyhatása megegyezik a nálunk is honos nemes dióval, bár a feketedió erőteljesebb. Hatékonyan pusztítja a szervezetben élősködő parazitákat, vírusokat, baktériumokat, gombákat.  Magas jódtartalmánál fogva serkenti a pajzsmirigy működését, aktivizálja az immunrendszert.  Méregtelenítő hatású.

Erős összehúzó hatása miatt gátolja a daganatos sejtek növekedését. Rákmegelőző hatású. A feketedióból készült gyógyszert 1990-es években Németországban és Hollandiában rákellenes szerként jegyezték be.

 

 

Vitaminok:

C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, flavonoidok, antioxidánsok

 

Vitaminokat, multivitaminokat általában nem ajánlunk daganat esetén, mivel ezek önmagukban kevésbé hatékonyak. A vitaminok, ásványi anyagok felszívódásához sok más egyéb anyagra is szükség van és ha ezt nem pótoljuk, akkor az adott anyag vagy nem hasznosul, vagy elveszi a felszívódásához létfontosságú anyagokat ezzel azok hiányát okozva. A komplex multivitaminokkal ugyanez a helyzet. Nem a beteg számára egyénileg szükséges összetételű (minden ember egyedi) és emiatt lehet valamiből így is hiány keletkezik, míg a felesleg közömbösítése, kiürítése megterheli a szervezetet. ezeket az anyagokat inkább a táplálkozással vigyük be.

 

Kivételt képez ez alól a három fent említett vitamin.

 

A C-vitamin hatékony antioxidáns, fontos szerepe van az immunrendszer megfelelő működésében. Sejtregeneráló, sejtvédő hatású. Terápiás hatása csak nagy dózisban érvényesül. Infúzióban 30-50.000 mg-ot adagolnak, szájon át viszont a gyomor érzékenységétől függően napi 5-15.000 mg szedhető. Érdemes nem kapszula vagy tabletta formájában szedni, mert ezzel túl sok egyéb felesleges segédanyagot viszünk be. Inkább tiszta aszkorbinsavból a napi mennyiséget keverjük az ivóvizünkbe és egésznapra elosztva igyuk meg.

 

Sejtregeneráló, fertőzés gátló hatása miatt műtéti beavatkozások előtt és alatt is érdemes szedni, kemo –és sugárkezelés alatt viszont szüneteltessük, mert csökkenti azok immungyengítő hatását.

 

A D-vitamin általános egészségvédő hatású. Hiányában az idegrendszer és az immunrendszer sem tud megfelelően működni és emiatt is fokozódik a daganat lehetősége. Minél több D-vitamint termel a szervezetünk, annál kisebb az esélye a ráknak.

Terápiás adagja napi 2-10.000 NE (nemzetközi egység). Folyamatosan szedhető, de főleg a napon keveset tartózkodó embereknek és télen van szüksége rá. (Szervezetünk fél óra napozással átlagosan 20.000NE D-vitamint termel.)

 

Az E-vitamin zsírban oldódó és raktározódó vitamin. Erőteljes antioxidáns, sejtvédő hatású. Daganat terápiában a rákos sejtek „táplálkozására” hat. Mivel a tumor sejtek növekedésükhöz nagy mennyiségű tápanyagot gyűjtenek be, ha van rá lehetőségük toxikus mértékű E-vitamint is tárolnak, ami pusztulásukat gyorsítja. Az egészséges sejtek csak a szükséges mennyiségű vitamint használják fel.

 

Terápiás célból napi 400-1200 mg-ot használnak, lehetőleg természetes formában. Mindig étkezés közben vegyük be.

 

A flavonoidok és egyéb antioxidánsok sejtvédő tulajdonságai inkább az utókezelésekben regenerálódásban és a megelőzésben hatékonyak.

 

Multivitaminokat daganat esetén NE szedjünk, mert ezzel a rákos sejteket is tápláljuk. A szükséges vitamin és ásványianyag mennyiséget inkább nagy tápanyag tartalmű teljesértékű étkezéssel vigyük be. A szintetikus vitaminkészítmények megterhelhetik a szervezetet.

 

 

Lapacho kéreg

 

Dél-Amerikában őshonos Pau d’ Arco. Hatékony immunstimuláló hatóanyagai már kis koncentrációban képesek aktiválni a fehérvérsejtek takarító funkcióját, így hatékonyabb a betolakodó kórokozók és a hibás (daganatos) struktúrájú sejtek eltávolítása.

 

Antibiotikus hatása segíti a szervezetet a baktériumok, vírusok és gombák legyőzésében.

Fokozza a sejtek anyagcseréjét, különösen a májsejtek méregtelenítő tevékenységét és a nyirokkal történő salakanyag-kiürülést.

 

Hatására javul a szervezet ellenálló képessége, a salaktalanító funkciók támogatásával pedig könnyebbé válik a kemoterápia mellékhatásainak leküzdése. Ezenkívül magas ásványianyag- és nyomelem tartalmának köszönhetően elősegíti a vérképzést, tehát a vérkép regenerálódását is.

 

 

Noni

 

Ezt a trópusi gyümölcsöt már 2000 éve is használták számos betegség gyógyítására. A gyümölcslében levő poliszacharidok és  aminocukrok erősítik szervezetünk saját védekező képességét, a kórokozók felismerését és eltávolítását. Immunerősítő és sejtregeneráló hatása támogatja a normális sejtműködést és sejt-regenerációt.

 

Összetett hatása révén csökkenti a  daganatos  sejtek  szaporodását, gátolja a daganatgének  hatásának  érvényre  jutását,  és  elősegíti  a  hibás sejtek mielőbbi  lebontását  és   kitakarítását.  Az utóbbi funkciót támogatják az immunrendszer által nagyobb mennyiségben termelt gamma-interferon, a tumor-nekrózis faktor (TNF) és az interleukinek is.

 

A noni önmagában nem képes a már meglevő daganatok elpusztítására, de hatékonyan hozzájárulhat az egészségi állapot javításához és az áttétek kialakulásának csökkentéséhez és a fájdalom csillapításához.

 

 

Hazai fejlesztésű készítmények:

 

 C.O.D. tea

 

Magyar találmány. Több rákellenes gyógynövény keveréke. Összetétele titkos (egyes vélemények szerint állandóan változó). Fő hatóanyagai a Macskakarom, Lapacho, Ganoderma gomba. Immunerősítő hatású, a C.O.D életmód program része. Immunerősítésre, megelőzésre folyamatosan fogyasztható.

 

 

Vitacell / Celladam csepp

 

Magyar szabadalom. Speciális összetevőket tartalmaz, mely a sejtek közötti kommunikációt javítja. Fokozza a kórokozó és a degenerált sejtek felismerését és elpusztítását a tumorsejtek álcaburkának semlegesítését. Szükség szerint serkenti, illetve fékezi az immunrendszer működését. Általános egészség javító, ellenálló képességet fokozó hatású. Folyamatosan szedhető, megelőzés céljából is.

 

 

Culevit

 

Szabadalmaztatott magyar komplex táplálék-kiegészítő. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyeket a daganatos sejtek hajlamosak túlzott mértékben tárolni, ezáltal beindítják az a sejtek önpusztító folyamatait. Valójában túleteti a rákos sejteket. Megfelelően nagy dózisban szedve (óránként) gátolja a tumor növekedését.

 

Csökkenti a kemo- és sugárkezelések mellékhatásait gyorsítja a sebgyógyulást, erősíti az immunrendszert.

 

Cápaporc-cal együtt nem szedhető, mert közömbösítik egymás hatását.

 

 

Preventa-Deutériumos víz

 

Magyar találmány. A deutériuma hidrogén atom változata, az ezt tartalmazó víz a természetben is eőforduló „nehézvíz”. A preventa víz csökkentett deutérium tartalmú szénsavas víz, mely a kísérletek és klinikai vizsgálati eredmények szerint megállíthatja a tumor növekedését, majd annak részleges, illetve teljes pusztulását idézheti elő. Jelenleg állatgyógyászati szerként van törzskönyvezve.

 

Daganat ellenes hatását csak úgy tudja kifejteni, ha a teljes napi folyadékbevitelt (2-3 liter) a Preventa víz adja (főzéshez is használható) és a minimumra kell korlátozni minden más, normál deutériumtartalmú folyadékok bevitelét (pl. gyümölcs, gyümölcslé, gyógyteák, stb.), mivel ezek csökkentik hatásoságát.

 

Avemar

 

Magyar fejlesztésű gyógy tápszer. Gyakorlatilag magas tápanyagtartalmú búzacsíra készítmény. Elsősorban legyengült / legyengített / betegeknek ajánlott az életben maradáshoz szükségek tápanyagok pótlására.