MINŐSÉGI

ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEK

Az Alternatív Gyógyászatról.....

ALTERNATÍV:

választható, választás két lehetőség közül, a megszokottól,

a szabványostól eltérő, rendhagyó.

Az alternatív gyógymód összefoglaló kategórianév. A jelenkorban a konvencionális európai kórházi kezelés és gyógyszerezés helyett alkalmazott technikákat nevezik így. Beszélhetünk ugyanakkor kiegészítő (complementary) gyógymódokról, amelyeket a hagyományos terápiával együtt alkalmaznak, hogy javítsák annak hatását. A két típusú nem konvencionális gyógymódtípust lefedi a kiegészítő és alternatív gyógymódok (complementary and alternative medicine (CAM)) kifejezés, amelybe így beletartoznak a nem-tudományos, spirituális és vallási összefüggésű gyógyítási módszerek éppúgy, mint az Európán kívül alkalmazott hagyományos módszerek.

Az alternatív gyógymódok lényege, hogy nemcsak a test fizikai gyógyítását tűzik ki célul, hanem a páciens szellemi és lelki állapotát is beleveszik a gyógyításba. A holisztikus gyógyászatnak is ez a lényege, hogy párhuzamosan gyógyítják a testet és a lelket.

A természetgyógyászat lényege is ebből ered tulajdonképpen, de a természetgyógyászat is hasonló a mai orvosláshoz, hogy leginkább a test gyógyítását veszik előnybe, de mindezt gyógynövényekkel, természetes alapanyagú gyógyhatású termékekkel.

A nyugati orvosi iskolákban tanított ortodox orvostudománytól eltérő betegségelméleten alapuló orvoslás. Ide tartozik a homeopátia, akupunktúra, gyógynövények alkalmazása és a kiropraktika.

(Komplementer terápiának is hívják ezeket.)

Általánosan elfogadott tétel, hogy a tudományosan megalapozott orvoslás is a természetgyógyászatbólfejlődött ki, bevált módszereit jelenleg is alkalmazza. Hazánkban is egyre nagyobb a nem-konvencionális orvoslásiránti igény a lakosság részéről. Ennek számos oka van. Ha a beteg kezelése a bizonyítékokon alapuló orvoslás ellenére sem javul, mindent elkövet a gyógyulás érdekében.

Kálmán József

Fitoterapeuta vagyok

Esküm egyben a Hitvallásom

Az alábbi szakképesítésekkel rendelkezem:

FITOTERAPEUTA DIPLOMA

/ ETI /

A fitoterápia magába foglalja a beteg gyógynövényekkel, vagy gyógynövénytermékekkel (gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékekkel) történő kiegészítő kezelését.

VÉRCSEPP ANALÍZIS  DIPLOMA

/ University of Cambridge /

Az élő vércsepp analízis átfogó jellegű vérvizsgálat. Fontos felvilágosítást ad a vér alakos elemeinek minőségéről és működőképességéről. Segítségével lehetővé válik meghatározott betegségekre utaló tendenciák, bizonyos zavarok és elváltozások megfigyelése az „élő vérben”, mielőtt még a konkrét betegség kialakulna.

A vér az élet folyója, mindenről "tud", ami a szervezetünkben történik, mert legrejtettebb zugába is eljut. Ezért ha tudni akarjuk, hogy mi zajlik a szervezetünkben, legegyszerűbb a vérünket vallatni.

Kapcsolatteremtő Gyógyítás

/ Erik Pearl /

A Kapcsolatteremtő Gyógyítás egyike a legmagasabb energia-alapú technikáknak, mindamellett, hogy ez nem egy technika. Mióta Eric Pearl egyre szélesebb körben ismerteti meg a világgal módszerének csodáját, egyre több és több embert érint meg annak hatásossága.

A “Kapcsolatteremtés TM” új – axiatonális – energiapályákat vezet be testünkbe. Ezek segítségével képessé válunk különleges, korábban elérhetetlen intenzitású rezgésszintek és gyógyító frekvenciák befogadására, ami előmozdítja gyógyulásunkat, személyes fejlődésünket, stimulálja öngyógyító képességünket

Irányított és Ellenőrzött  Méregtelenítés

/ Dr. Josef Jonas /

Szervezetünk működését nagyon érzékeny rendszerek irányítják, melyek a legkisebb károsító hatásra is hevesen reagálnak.

A betegséget okozó méreganyagok a szervezet saját szöveteiben rejtekhelyet keresve szaporodnak, " rejtőzködnek " és az idők folyamán fertőzési gócokat alakítanak ki.

Az új számítógép által vezérelt mérőműszer segítségével, mind ez megtalálhatóvá vált.

A mindössze 50 percet igénybe vevő vizsgálattal mód nyílik a szervezetben megbúvó gócok és a már kialakult betegségek okozóinak felkutatására is.

Az ajánlott vagy már szedett táplálékiegeszítők közül is kiválaszthatók a szervezet számára legmegfelelőbbek.

Mivel a mérés kapcsán átvizsgáljuk a szervezet minden egyes szervét, kimutathatjuk akár csak enyhe egyensúly zavarát, meghatározhatjuk a harmonizáció lehetőségét.

Szeretettel várok mindenkit, aki az alternatív gyógymódok iránt érdeklődik.

/ állapotfelméréseinket akár az Ön otthonában is elvégezzük /

Kapcsolat:

www.kalmanjozsef.hu

kalmanjozsef.hu@gmail.com

GYÓGYTEÁK - RECEPTURÁK

Bükkszentkereszten a fitoterapeuta táborban

a bükki füvesembertől tanult  recepturák.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl  vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.

AGYI VÉRELLÁTÁS: félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl . almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

AGYI EREK TISZTÍTÁSA: Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meténg és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB: 3 gr /egy csapott evőkanál/ diólevél 2 dl . felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.

CSONTRITKULÁS: Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.

KÖTŐHÁRTYA GYULLADÁS A SZEMEN: szemvidítófű egy csapott evőkanál 2 dl . víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.

SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: diólevél tea, egy csapott evőkanál, 2 dl . víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni.

Ha zöld hályog van, akkor 1 évig kell használni.

Saját receptúrák:

Aranyszabály: mindig személyre szabottan kell a terápiát kialakítani,

a teák dózisa és keverési aránya is egyénre szabott.

Lelki okok estén idegerősítő gyógynövények:

citromfű, orbáncfű, komló

Feszültségoldó, nyugtató tea: Citromfű

Elkészítése: 1 kávéskanálnyi mennyiséget leforrázunk ½ liter vízzel és hagyjuk 15 percig lúgozódni, majd szűrjük. Szétosztjuk 3 részre és egy nap alatt fogyasztjuk el. A citromfű különlegessége, hogy minél gyengébb teát készítünk belőle, annál jobban nyugtat.

Ha a feszültséghez depresszió is társul: Citromfű, Orbáncfű

Elkészítése: fél evőkanálnyi mennyiséget forrázzunk le 2 dl vízzel, 15 percig áztatjuk, majd szűrjük.

Naponta 2-3x fogyasztjuk ezt a mennyiséget.

Szív- és idegrendszer nyugtató keverék: Galagonyavirág, Macskagyökér, Komló,Édeskömény

Elkészítése: azonos arányú keverékükből 1 evőkanálnyit 2 dl vízzel leforrázunk.

Naponta 2-3x fogyasztható.

Nyugtató, szíverősítő, szapora szívverés elleni teakeverék:

Macskagyökér

Szúrós gyöngyajak

Libapimpó

Elkészítése: 2 evőkanálnyi mennyiséget áztatunk egész éjjel langyos vízben. Reggel 3 percig főzzük, majd 10 percig áztatjuk és szűrjük. Egész nap kortyolgatva fogyasztjuk el ezt a mennyiséget.

Szíverősítő gyógynövénykeverék:

Galagonyavirág

Galagonyatermés

Cickafark

Szúrós gyöngyajak

Köménymag

Macskagyökér

Elkészítése: 1 teáskanálnyi mennyiséget 5 percig főzünk 2 dl vízben, 10 percig áztatjuk, szűrjük. Naponta 2-3x fogyasztjuk.

A felesleges víz vérkeringésből való kihajtása csökkenti a vérnyomást:

Fehér fagyöngy

Galagonyavirág

Csalánlevél

Keskenylevelű útifű

Szemvidítófű

Citromfű

Elkészítése: a fagyöngyből 2 dl vízzel, 1 kávéskanálnyi mennyiségből macerátumot készítünk, ezt hozzáadjuk a többi növényből készült forrázathoz, melyet 2 dl vízzel és egy evőkanálnyi teakeverékből készítünk.

Naponta 2x fogyasztjuk ezt a mennyiséget.

Vérszegénység

Teakeverék: Csalán levél , Szemvidítófő

Elkészítése: 1 evőkanálnyi mennyiséget leforrázunk 2 dl vízzel, 15 percig állni hagyjuk, és naponta 2-szer fogyasztjuk. A vas felszívódása szempontjából nagyon fontos, hogy a szervezetben legyen elegendőfolsav és B12 vitamin. B12 vitamint tartalmaz a vadlucerna virága, az élesztő, a csíráztatott gabona és a tejszín, amennyiben a B12 vitamin nem szívódik fel, orvos által injekciókúra formájában lehet megoldani.

Köszvény:

Teakeverék: Mezei zsurló, Nyírfalevél, Tövises iglice gyökér

Fekete bodzavirág

Elkészítése: 1 evőkanálnyi mennyiséget 10 percig főzünk 3 dl vízben, majd leszűrjük, és naponta 2-szer fogyasztjuk.

Gombás eredetű fehérfolyásnál alkalmazzuk:

Diólevél

Keskenylevelű útifű

Cickafarkfű virága

Elkészítése: 1 evőkanálnyi mennyiséget 5 percig főzünk 2 liter vízben. Naponta egyszer hüvelyöblítést végzünk.

Cukor

Teakeverék:

Fehérbabhéj

Feketeáfonya levele

Kecskeruta

Gyermekláncfű (szár és levél)

Elkészítése: 1 evőkanálnyi mennyiséget 2 dl vízben 15 percig főzzük, majd szűrjük. Naponta 1-2 alkalommal 2 dl mennyiséget iszunk étkezés előtt.

Salaktalanító, láz- fájdalomcsillapító, feszültségoldó teakeverék:

Fűzfakéreg

Fehérbabhéj

Angelikagyökér

Elkészítése: 1 evőkanálnyi mennyiséget kell 15 percig főzni 2 dl vízben, majd szűrni. Ezt a mennyiséget 3x kell inni propoliszos mézzel édesítve.

Rák elleni gyógynövények

Dr. Nagy Géza ajánlása alapján:

Naponta 3 dl csalánfű tea.

Körömvirág: ebből naponta 3x 2 dl-t.

Orbáncfű, antivirális (állatkísérletekben a leukémiát kiváltó vírusokkal megfertőzött egerekben az orbáncfű kivonata megakadályozta a betegség kialakulását.)

Lapugyökér – arctigenint tartalmaz, mely megállítja a daganat növekedését.

Propolisz: szeszes kivonata, úgy, hogy étkezés előtt 1 órával naponta 3-szor, 1 teáskanálnyi mennyiséget citromos vízben elfogyaszt.

A propolisz olyan erős citosztatikus hatással rendelkezik, hogy a magvak csirázó képességét is megöli. (allergia próba!)

A gyógyító zöldségek

Breuss féle fehérjementes léböjtkúra

cékla 30 dkg

sárgarépa 10 dkg

zeller gumó 10 dkg

fekete retek 3 dkg

burgonya 1db

Elkészítése: A zöldségeket lereszeljük, nedvüket kipréseljük.

„Lelkünk mélyén ez a vágy él: boldogok akarunk lenni, és jólétben szeretnénk élni, de főleg félelem és betegség nélkül! ”  és ez lehetetlen?