MINŐSÉGI

Védekezőrendszerünk megváltozott válasza....

Allergia Terhelés

Joalis-féle Energiainformációs Medicina

Az egészségesnek hitt szervezetben is lehetnek meglapuló mérgek, baktériumok, terhelések, melyeket még nem fedeztek fel, mert még nincs tünet a szervezetben. Ugyanakkor sejtszinten már mérhető a energiainformációs mérőműszer segítségével.

Ez a rendszer a megelőzésről szól. A már megbetegedett szervek feltérképezését és a testben megbújó gócok felkutatását is lehetővé teszi. A méregterhelés megállapításához rendszerint nem elég a klasszikus, vagy számítógépes röntgen és ultrahang, vagy az egyszerű laboratóriumi vizsgálat. A legoptimálisabbnak a Dr. Voll módszeréből tovább fejlesztett funkciós diagnosztikai teszt tűnik. Dr. Voll német orvos az ókori kínai gyógyászat ismereteit használta fel, miszerint az emberi test bizonyos pontjainak megfigyelésével a szervezet belsejében végbemenő folyamatokra következtethettünk, mérni lehet az aktív pontok elektromos változásait és a számítógép segítségével, közvetve megtudhatunk egyet és mást az emberi szervezetben lejátszódóenergiainformációs folyamatokról.

Így következtetni lehet a szervezet működésére a fiziológiai, az anyagcsere és immunológiai folyamatok működésére. Különbözőképpen hatnak ránk, amit megeszünk, megiszunk, belélegzünk. A családi gondjaink, az iskolai légkör, a munkahelyi gondok mind-mind terhelést okozhatnak. Ha az immunrendszer le van terhelve, akkor kialakulhat a betegség.

A diagnosztikai tesztel mérhetők a szervezetünket terhelő allergiát kiváltó anyagok.

Mit jelent az allergia?

Az allergia védekező rendszerünk megváltozott válaszát jelenti különböző, egyébként ártalmatlan anyagokkal szemben. A tünetek kialakulásának feltétele a szenzibilizáció, vagyis adott anyaggal (allergén) történt előzetes találkozás.

Hogyan válunk érzékennyé adott allergénre?

A szervezetbe bárhol bejutó anyag az arra érzékeny egyénnél ellenanyag termelést indít be. Ezek a specifikus IgE-nek nevezett ellenanyagok a kötőszövetben, a bőrben, a légutakban és a bélben lévő hízósejtek felszínére kötődnek. A hízósejtek nagy mennyiségben tartalmaznak hisztamint, amely az allergiás tünetek kifejlődéséért felelős. Ez az érzékenyítődés nem okoz panaszt a betegnek.

Hogyan alakulnak ki az allergiás tünetek?

Az allergén ismételt bejutásakor az a hízósejtek felszínén előzetesen lekötött ellenanyagokkal kapcsolatba lépve, az ellenanyagok között keresztkötést hoz létre, ez vezet végül a hízósejtekből nagy mennyiségű hisztamin felszabadulásához. Az eredmény: fokozott folyadék kiáramlás a szövetekbe, értágulat, egyéb anyagok és sejtek aktíválása.

Az allergiás reakcióban a hízósejteken, ellenanyagokon és hisztaminon kívül számos kémiai anyag ( pl. leukotriének) és sejt ( pl. eozinophil sejtek) vesznek részt. A allergiás reakciót így több ponton tudjuk gyógyszeresen befolyásolni.

Kik lesznek allergiásak?

Az allergiás betegségekre való fogékonyságot atópiának nevezzük, mely egy veleszületett hajlamot jelent. Az atópiás egyéneknél az allergiás betegség kifejlődéshez azonban számos környezeti tényező is szükséges.

Hogyan jutnak be szervezetünkbe az allergének?

Bármely úton bejuthatnak szervezetünkbe ezek az anyagok, így belélegzéssel, bőrön keresztül, táplálkozással. Az allergiás betegségek tünetei részben az adott anyag bejutási módjától is függenek. ( pl. pollen-, légutak-, nehézlégzés), de távoli szervekben is okozhatnak panaszokat ( pl. csalánkiütés). Leggyakrabban érintett szervek a légutak, a szem, a bélrendszer és a bőr.

Milyen tünetei vannak az allergiának?

Az allergiás betegségeknek rendkívül szerteágazó tünetei lehetnek, ezek a tünetek a kiváltó októl függően és egyénenként változó módon egymással kombinálódhatnak. Leggyakoribb tünetek a nehézlégzés, idült nátha és / vagy kötő hártyagyulladás, emésztési panaszok, bőrproblémák, főleg ekcéma és csalánkiütés stb.

Milyen különös panaszokat okozhat az allergia?

Előfordulhat, hogy a részletes belgyógyászati kivizsgálás ellenére sem találják a panaszok okát a következő esetekben:

Megnevezés Tünetek Gyomor bél rendszeri tünetek Étvágytalanság, szorulás, túlzott súlynövekedés, hasmenés, haspuffadás, emésztési zavarok, hasi fájdalom, görcsök Izom- ízületi fájdalom Ízületi fájdalom, háti fájdalom Autoimmun betegségekkel való társulás SLE, Rheumatoid arthritis, Sclerosis multiplex

Idegrendszeri tünetek Migrén, fáradékonyság, nyomott hangulat. Hyperaktív gyermek, fejfájás, depresszió, szorongás Légúti tünetek Visszatérő, gyakori középfülgyulladások, hörghurut, orr melléküreg gyulladás Bőr tünetek Pattanások, kiütések, csalánfolt, ekcéma, ödémák a fejen, nyakon, végtagokon Urológiai tünetek Krónikus hólyaghurut, vizelettartási zavarok Fertőzések Gyakori vagy visszatérő bármilyen fertőzés Egyéb Vérszegénység, ájulással járó rosszullétek, ritmuszavar, fülészeti problémák A panaszok hátterében nem típusos ételallergia húzódhat, ilyenkor mindenképpen érdemes allergia irányában vizsgálatot kérni!

Milyen allergiás betegségek vannak?

Az allergiás betegségeket a kiváltó okok és a megjelenő tünetek alapján szokták csoportosítani. Fontos tudni, hogy bár van néhány az adott anyagra jellemző klinikai megnyilvánulás, a tünetek nagyon gyakran kombinálódnak egymással. (Pl. pollen érzékeny betegnél allergiás kötőhártya gyulladás asztma mellett. Ételallergia esetén emésztési problémák, csalánkiütés mellett. )

Az allergiát okozó anyag szerint a jellemző klinikai megnyilvánulás szerint:

Pollen érzékenység - Asztma

Étel érzékenység - Szénanátha

Gyógyszerallergiák - Allergiás kötőhártya gyulladás

Rovar és méhcsípés allergia - Csalánkiütés, ekcéma

Fém allergia - Allergiás bélgyulladás

Illatszer, kozmetikum allergia - Orális allergia szindróma (OAS)

Allergia - Tesztre jelentkezés: